Comisie de anchetă în Parlament // Deputaţii întârzie să prezinte raportul despre schemele cu anabolizante, descrise pe Harta Corupţiei

Anticoruptie.md
25/05/2016
Foto: sis.md

Parlamentul a creat încă acum o lună o comisie de anchetă care urma să verifice activitatea angajaţilor Poştei Moldovei după ce prin intermediul instituţiei ar fi fost puse în aplicare scheme de contrabandă cu anabolizante. Cei nouă deputaţi au cerut termen suplimentar pentru a definitiva raportul, deşi documentul urma să fie gata în aceste zile. Decizia de creare a comisiei a fost luată inclusiv după ce pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md a fost publicată o sesizare în care au fost descrise astfel de scheme.

Comisia a fost constituită la 21 aprilie, iar din aceasta fac parte nouă deputați din toate fracțiunile. Deși iniţial parlamentarilor le-a fost acordată o lună pentru ca aceștia să prezinte în cadrul unei ședințe a Legislativului un raport "cu privire la nivelul de implicare a factorilor de decizie sau a altor angajaţi ai Întreprinderii de Stat Poşta Moldovei în organizarea transportării ilegale, prin intermediul întreprinderii respective, în afara teritoriului Republicii Moldova a substanţelor interzise", până în prezent documentul nu a fost definitivat.

"Am scris toate solicitările de documente de la instituțiile publice și așteptăm. Termenul de prezentare a raportului a fost prelungit cu două luni, au fost sărbătorile de Paște", ne-a spus deputatul Grigore Cobzac, președintele Comisiei.

Anterior și prim-ministrul Pavel Filip a solicitat Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului Vamal, Centrului Național Anticorupție şi Ministerului Afacerilor Interne să investigheze detaliile descrise în sesizare.

Serviciul Vamal a constatat "o participare semnificativă a unor autorități publice, iar uneori chiar imposibilitatea efectuării unui control vamal detaliat" în schema de contrabandă cu anabolizante. Ulterior, și Procuratura Generală a confirmat că a deschis un dosar penal în care investighează faptele.

Anticoruptie.md
25/05/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii