Contrabandă cu blanchete pentru acte oficiale ale Federației Ruse

Tatiana Gherța
09/03/2023
Telegram/Serviciul Vamal

Afacerea interzisă pusă pe roate de un moldovean de 33 de ani a fost deconspirată de vameși. Bărbatul care se deplasa din Federația Rusă spre Republica Moldova a uitat să declare la vamă și blanchetele pentru actele oficiale din Rusia pe care le avea în automobil.

Potrivit Serviciului Vamal, cele 110 blanchete au fost depistate sub bancheta dreaptă din față a microbuzului pe care-l conducea moldoveanul. Acestea nu fost declarate, dar ascunse. Totul s-a întâmplat la postul vamal Leușeni. Bărbatul revenea în Republica Moldova cu captura de blanchete pentru certificat de naștere rusesc și certificat de căsătorie.

În rezultatul controlului și identificării blanchetelor acestea au fost ridicate, iar șoferul riscă să fie sancționat contravențional.

Tot astăzi, funcționarii postului vamal Palanca au depistat în buzunarul scurtei unui bărbat de 56 de ani, care venea din Ucraina spre Republica Moldova, un pistol de model PM-49.

Arma nu a fost declarată organului vamal. Aceasta a fost ridicată și este pasibilă confiscării speciale. Deocamdată, nu se știe cum va fi sancționat pasagerul, întrucât investigațiile continuă.

Tatiana Gherța
09/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii