Contrabandă cu mașini în Moldova. Procurorii recomandă cetățenilor să fie vigilenți

Ilie Gulca
21/06/2021

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demarat urmărirea penală pentru contrabandă cu automobile în Republica Moldova. Dosarul a fost deschis în cadrul executării unei cereri de comisie rogatorie din Ungaria privind furtul automobilelor din UE, în valoare de peste 12 milioane de lei.

Procuratura recomandă cetățenilor să dea dovadă de „prudență și diligență maximă” la procurarea automobilelor. Această recomandare a fost făcută în contextul reținerii unui grup de persoane care practică scheme de contrabandă cu mașini din UE.

Procurorii PCCOCS și ofițerii Inspectoratul Național de Integritate al MAI, în aproximativ patru luni, au reușit să stabilească modul de activitate al grupului criminal organizat vizat. Expertizele criminalistice au demonstrat că membrii grupului criminal recurgeau la falsificarea numerelor de identificare a unor automobile.

Ca rezultat, au fost reținute recent șapte persoane și au fost ridicate 25 de automobile. Joi, în baza demersurilor procurorilor, precizează sursa citată, trei membri ai grupului criminal au fost plasați în arest preventiv, trei – în arest la domiciliu, iar altuia i-a fost aplicată măsură non-privativă de libertate.

În cadrul investigațiilor urmează a fi stabilit întregul cerc al persoanelor implicate în schema criminală, inclusiv angajați ai unor autorități publice. Persoanele reținute riscă o pedeapsă cu închisoarea de la patru la zece ani.

Ilie Gulca
21/06/2021Become a Patron!

Comentarii