Corneliu Furculiță cere Procuraturii să investigheze informațiile despre chitanțele în baza cărora ar fi primit milioane de dolari: „Semnătura mea a fost falsificată”

Anticoruptie.md
10/06/2020

După ce în presă au apărut poze cu mai multe chitanțe care ar fi fost semnate de către deputatul Corneliu Furculiță și care ar confirma că în ultimii trei ani acesta ar fi primit milioane de dolari, șeful fracțiunii parlamentare a PSRM a solicitat Procuraturii Generale să investigheze informațiile furnizate, pe care le-a numit un fals. Parlamentarul susține că semnătura sa, care apare pe chitanțele invocate, a fost falsificată.

În sesizarea sa adresată Procuraturii Generale, Furculiță subliniază că informațiile furnizate și invocate de denunțător sunt false și nu corespund realității. „Semnăturile care sunt reproduse în „chitanțe” nu sunt autentice și nu îmi aparțin, astfel fiind reproduse de terțe persoane. Consider că acțiunile care au loc sunt ilegale, prin ele fiind aduse acuzații grave și nefondate, mai mult, fiind prezentate acte contrafăcute în calitate de „dovezi””, se mai arată în cererea lui Furculiță. Deputatul a solicitat PG să identifice posesorul adresei electronice [email protected] și să stabilească autenticitatea semnăturilor reproduse în articolele publicate.

Amintim că marți o persoană anonimă a transmis către mai multe instituții de presă, dar și către Procuratura Generală poze cu mai multe chitanțe care ar fi fost semnate de către deputatul Corneliu Furculiță, un apropiat al președintelui Dodon. Anonimul a mai informat procurorii că deține mai multe facturi semnate de Furculiță, începând cu anul 2017, pentru suma de 2,7 milioane de dolari. Din imaginile prezentate de denunțător rezultă că banii erau transferați lunar, iar sumele variază de la 216.000 la 560.000 de dolari.

Corneliu Furculiță a venit cu o reacție pe rețelele de socializare la acuzațiile aduse de către denunțătorul anonim. „Falșii scenariști sunt acum și falși pictori. Astăzi am văzut o nouă producție «Miami Pictures», de data asta cu hârtiuțe pe care au desenat cifre. Și un text în care, printre altele, îl ruga pe Procurorul General să țină în secret maxim mesajul, dar tot ei îl strecoară în presa pe care o controlează. Se termină fantezia ori la cineva arde deja foarte tare, că se fac așa gafe copilărești? Așa cum am mai spus, avansarea anchetei în dosarul «furtului miliardului», pentru a trage la răspundere vinovații de cel mai mare furt din istoria țării, îi face pe unii să intre în isterie și să lanseze tot mai multe falsuri, pentru a sustrage atenția de la anchetă. Petardele informaționale nu trebuie să influențeze deloc în procesul de aflare a adevărului, tragerea la răspundere a celor vinovați în "furtul secolului", confiscarea averii lor pentru a fi întoarsă poporului. Pe faptul acestui nou fals, voi depune o plângere penală în cel mai scurt timp. Sper că procurorii vor face lumină în toată această acțiune, bazată pe minciună și fals”, a scris socialistul pe Facebook.

Precizăm că recent, deputatul Iurie Reniță a făcut publică o secvență video de la întâlnirea dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, din iunie 2019, în care se vede cum liderul PDM îi dă lui Dodon o pungă neagră, în care ar fi fost bani. În secvența video prezentată de Reniță, șeful statului îi spune fostului lider al democraților să nu „umble cu culioacele” și să transmită punga lui Cornel (se presupune că e vorba despre Corneliu Furculiță, n.r.), pentru că acesta urmează să achite anumite salarii. Plahotniuc i-a zis atunci lui Iaralov să-i dea banii lui Costea (se presupune că e vorba despre Constantin Botnari, n.r.) ca să-Iitransmită lui Cornel. Secvența video este o continuare a înregistrării video de la întâlnirea celor trei din iunie 2019, când Dodon a declarat că primește lunar bani din Federația Rusă pentru finanțarea PSRM.

Anticoruptie.md
10/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii