Critici din partea juriștilor după decizia pentru Stoianoglo, care a primit 30 de zile de arest la domiciliu

Olga Stăvilă
08/10/2021

Juristul Teo Cârnaț a criticat decizia de acordare a 30 de zile arest pentru procurorul general suspendat, Aleksandr Stoianoglo, afirmând pentru Anticorupție.md că decizia ar fi una influențată politic.

„Este o acțiune concertată a tuturor autorităilor publice în raport cu cazul Stoianoglo. Este un regim de guvernare Plahotniuc-2”, a spus juristul. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis vineri seară ca procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo să stea în arest la domiciul pentru următoarele 30 de zile.

În apărarea sa, Stoianoglo a spus că este nevinovat și că va atacă în instanță decizia din această seară. „Procurorii nu au prezentat probe în afară de niște screenshot-uri de pe internet și din ziare”, a declarat Stoianoglo imediat după aflarea verdictului.

Pe de altă parte, procurorul care anchetează cazului lui Stoianoglo, Viorel Furtună, a respins afirmațiile procurorului general suspendat și că nu crede că instanța va luata altă decizie în cazul recursului formulat de Stoianoglo.

„Dacă nu erau suficiente probe instanța nu a avea să admită demersul, dar așa instanța nu a aplicat cea mai gravă măsură preventivă, dar a aplicat-o pe următoarea după ierarhie. Adică – arestul la domiciliu. Deja restul măsurilor sunt mai blânde. Instanța a constat că nu este necesară cea mai aspră măsură, dar este suficient arestul la domiciliu. Arestul la domiciliu fără probe nu poate fi aplicat”, a declarat Furtună”, citat de Ziarul de Gardă.

Stoianoglo a fost reținut, marți seară, de către procurorii anti-corupție pentru mai multe capete de acuzare legate de abuz în serviciu și corupție.

Olga Stăvilă
08/10/2021Become a Patron!

Comentarii