CSJ a casat sentinţa prin care primarul oraşului Taraclia a fost condamnat. Magistraţii au dispus rejudecarea dosarului

Anticoruptie.md
09/08/2016
Serghei Filipov. gagauzinfo.md

Magistraţii Curţii Supreme de Justiție (CSJ) au casat marţi, 9 august, decizia Curții de Apel Cahul prin care Serghei Filipov, primarul oraşului Taraclia, a fost amendat și înlăturat din funcție pentru o perioadă de doi ani pentru faptul că a dispus tăierea a câtorva copaci din fața clădirii Primăriei. Judecătorii au dispus rejudecarea dosarului în instanţa de apel. 

La 4 aprilie, Curtea de Apel Cahul l-a condamnat pe Serghei Filipov pentru defrişarea câtova copaci din scuarul Primăriei. Instanţa de judecată i-a aplicat lui Filipov o amendă de 8.000 de lei, l-a obligat să restituie statului prejudiciul de 164.000 de lei şi l-a privat de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru un termen de doi ani.

Într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei UE la Chişinău, s-a arătat nedumerit de decizia Curţii de Apel Cahul. „Sunt uimit şi dezamăgit de decizia luată de Curtea de Apel Cahul împotriva primarului de la Taraclia. Am discutat acest caz cu şefii misiunilor diplomatice ale statelor din UE, acreditate la Chişinău, şi ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu acest caz”, a subliniat diplomatul.

Şi Ambasada SUA la Chişinău şi-a exprimat îngrijorarea pe marginea hotărârii luate. „Ambasada SUA este îngrijorată de decizia Curții de Apel din Cahul cu privire la primarul Serghei Filipov. Deciziile judecătoreşti nu trebuie niciodată să fie sau să pară a fi motivate politic. Transparenţa sporită şi reformele în sistemul judiciar din Republica Moldova trebuie să fie o prioritare”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei SUA.

Anticoruptie.md
09/08/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii