Cum au fost trași pe sfoară doi polițiști din Chișinău care au pretins mită de la un cuplu

Ilie Gulca
28/03/2021
Foto-simbol: ipn.md

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de poliție Ciocana, municipiul Chișinău, au ajuns în izolatorul Centrului Național de Anticorupție (CNA) după ce au obligat un cuplu, în stradă, să le dea 1.000 de lei pentru a nu le aplica o amendă de 6.000 de lei. Oamenii legii au pretins mita pentru că patrupedul nu avea botniță, iar stăpânul – mască.

Cuplul a fost oprit în stradă, în sectorul Ciocana, se menționează într-un comunicat al CNA, de doi polițiști de sector, în timp ce își plimbau câinele. Deoarece patrupedul nu avea botniță, iar stăpânul – mască de protecție, polițiștii i-au avertizat că au încălcat legea și că sunt pasibili de o amendă cumulativă de peste 6.000 de lei.

Amenda pentru încălcarea măsurilor antiepidemiologice este de până la 5.000 de lei, precizează sursa citată, iar plimbarea animalului de companie fără lesă și botniță în locuri publice se amendează cu până la 1.500 de lei. Pentru a le aplica însă o amendă minimă, polițiștii le-ar fi cerut 1.000 de lei.

Astfel, potrivit mărturiilor depuse, unul dintre soți ar fi fost trimis acasă să aducă banii, dar acesta a sunat la linia anticorupție pentru a denunța fapta polițiștilor.

La finalul zilei, cei doi oameni ai legii au ajuns în izolatorul CNA, fiind cercetați pentru corupere pasivă. Dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă să își piardă serviciul, o amendă penală și închisoare.

Ilie Gulca
28/03/2021

Comentarii