Cum comentează Igor Dodon înregistrările video făcute publice de deputatul Iurie Reniță: „Oligarhia se răzbună”

Julieta Savițchi
18/05/2020

Președintele Igor Dodon susține că imaginile difuzate de către deputatul Iurie Reniță, în care Vladimir Plahotniuc i-ar fi dat o pungă în care ar fi bani, fac parte dintr-un plan de răzbunare al oligarhiei „pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019”. Declarația șefului statului a fost făcută publică pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate, care au mai fost lansate in luna Iunie a anului trecut. Singurul lucru nou și interesant este relația dintre unionistul Reniță și Plahotniuc, care îl folosește pe post de instrument politic și de manipulare și îi livrează imagini prelucrate. A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, susține șeful statului.

Igor Dodon pune accentul și pe faptul că imaginile video au fost făcute publice în aceeași zi „când Guvernul a anunțat demararea procedurilor prin care Aeroportul să fie întors cetățenilor, când procurorii au anunțat că au avansat în dosarul miliardului și se apropie tot mai mult de coordonatorii politici ai acestui furt, în sfârșit se dau numele concrete ale celor implicați și capete de acuzare foarte clare”.

Șeful statului declară că și imaginile prezentate de Iurie Reniță sunt trucate. „Am mai spus și anterior că în discuțiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost să îi dau senzația că avem o relație de colaborare ca să întind momentul până am putut să acționez deschis și direct și să scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost să însceneze diferite provocări și pachețele pentru a le filma. Nu cunosc ce era în acel pachet, totul a fost doar o scenetă făcută pentru înregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generală sa facă toate verificările și sunt sigur că vor descoperi falsul și manipularea care stau în spate, așa cum au descoperit și la precedentele imagini”.

Igor Dodon a mai declarat că se așteaptă la noi atacuri și „conserve oligarhice care se vor deconspira”, la continuarea cumpărării de deputați „pentru a lăsa țara fără guvern în plină criză.”

Șeful statului a mai declarat că nu va ceda „șantajului”, iar „procedurile juridice îndreptate împotriva hoților miliardului” vor continua.

Amintim că luni deputatul Iurie Reniță a făcut publică o secvență video de la întâlnirea dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, din iunie 2019, în care se vede cum liderul PDM îi dă lui Dodon o pungă neagră, în care ar fi fost bani. Iurie Reniță a declarat că va transmite secvența video procurorului general și că va iniția în Parlament procedura de demitere a lui Igor Dodon.

În secvența video prezentată de Reniță, se vede cum Plahotniuc îi dă lui Dodon o pungă de culoare neagră în care se presupune că ar fi fost bani. Șeful statului îi spune să nu „umble cu culioacele” și să transmită punga lui Cornel (se presupune că e vorba despre Corneliu Furculiță, n.r.), pentru că acesta urmează să achite anumite salarii. Plahotniuc i-a zis atunci lui Iaralov să-i dea banii lui Costea (se presupune că e vorba despre Constantin Botnari, n.r.) ca să-I transmită lui Cornel.

 

Julieta Savițchi
18/05/2020

Comentarii