Cuplul de procurori, Ruslan și Iulia Popov, învinuit de îmbogățire ilicită în urma anchetelor CIJM, în fața unei decizii importante

Anticoruptie.md
29/10/2022
Sursa: CIJM

La începutul lunii noiembrie, Colegiul Disciplinar al Consiliului Superior al Procurorilor va pronunța hotărârea în privința ex-procurorului, adjunct al Procurorului General, Ruslan Popov, și a soției acestuia, Iulia Popov, procuroră în Procuratura mun. Chișinău, momentan suspendată din funcție. Ambii sunt figuranți în dosare penale pentru îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţii publice, inițiate în urma anchetelor Centrului de Investigații Jurnalistice.

În ședința din 4 noiembrie curent, membrii Colegiului Disciplinar vor lua o decizie în privința lui Ruslan Popov, fostul adjunct al lui Alexandr Stoianoglo, și Iulia Popov, procuroră suspendată din funcție.

Procurora Iulia Popova a fost suspendată din funcţie la sfârșitul lunii iunie și este învinuită, la fel ca şi soţul său, de îmbogăţire ilicită şi fals în acte publice, în dosarul penal pornit în urma publicării mai multor anchete de către Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova (CIJM) despre averile ascunse ale familiei celor doi procurori.

Ruslan Popov și-a justificat averile prin faptul că a fost ajutat de socrii din Ucraina. Echipa CIJM s-a deplasat în satul de baștină al Iuliei Popov unde au constatat că părinții ei au dus un trai modest.

Anticoruptie.md
29/10/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii