Cuplul de procurori, Ruslan și Iulia Popov, învinuit de îmbogățire ilicită în urma anchetelor CIJM, în fața unei decizii importante

Anticoruptie.md
29/10/2022
Sursa: CIJM

La începutul lunii noiembrie, Colegiul Disciplinar al Consiliului Superior al Procurorilor va pronunța hotărârea în privința ex-procurorului, adjunct al Procurorului General, Ruslan Popov, și a soției acestuia, Iulia Popov, procuroră în Procuratura mun. Chișinău, momentan suspendată din funcție. Ambii sunt figuranți în dosare penale pentru îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţii publice, inițiate în urma anchetelor Centrului de Investigații Jurnalistice.

În ședința din 4 noiembrie curent, membrii Colegiului Disciplinar vor lua o decizie în privința lui Ruslan Popov, fostul adjunct al lui Alexandr Stoianoglo, și Iulia Popov, procuroră suspendată din funcție.

Procurora Iulia Popova a fost suspendată din funcţie la sfârșitul lunii iunie și este învinuită, la fel ca şi soţul său, de îmbogăţire ilicită şi fals în acte publice, în dosarul penal pornit în urma publicării mai multor anchete de către Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova (CIJM) despre averile ascunse ale familiei celor doi procurori.

Ruslan Popov și-a justificat averile prin faptul că a fost ajutat de socrii din Ucraina. Echipa CIJM s-a deplasat în satul de baștină al Iuliei Popov unde au constatat că părinții ei au dus un trai modest.

Anticoruptie.md
29/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii