Descindere la Vama Leușeni, trei vameși reținuți pentru mită de 500 de euro

Ilie Gulca
05/10/2021
Vama Otaci

Doi șefi de tură ai Postului Vamal Otaci, un vameș al aceluiași post și un șomer au ajuns în vizorul ofițerilor Centrului Național Anticorupție pentru mai multe acte de corupție. Ei au calitatea de bănuiți într-un dosar de corupere activă, corupere pasivă și trafic de influență.

Cele patru persoane sunt cercetare pentru ilegalitățile admise la efectuarea procedurii de intrare-ieșire de pe teritoriul Republici Moldova a unui mijloc de transport înregistrat într-un alt stat. 

„Un locuitor din nordul țării ar fi dat 500 de dolari mită celor trei vameși ca aceștia să permită scoaterea în mod fraudulos din țară a unui autoturism cu numere de înmatriculare străine, care depășise termenul legal de ședere de șase luni în Republica Moldova”, se menționează într-un comunicat al CNA, care citează informații din anchetă.

Mai exact, unul dintre vameși a scos mașina cu numere de înmatriculare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, iar la scurt timp cel de-al doilea ar fi perfectat intrarea mașinii pe o persoană nerezidentă, cu introducerea informației în baza de date.

Persoanele bănuite riscă pentru corupere pasivă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 de unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

În același timp, pentru corupere activă, ei riscă închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 de unităţi convenţionale, iar pentru trafic de influență 2.000 la 3.000 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la trei ani.

Ilie Gulca
05/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii