Detalii despre reținerea viceministrului Economiei. Ar fi prejudiciat bugetul de stat cu milioane de lei

Anticoruptie.md
31/03/2017
Reținerea viceministrului Economiei Valeriu Triboi. Captura Realitatea.md

Viceministrul Economiei Valeriu Triboi este bănuit de procurori că abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor persoane terțe, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, al cărui fondator este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape un milion de lei. Ulterior, potrivit CNA, imobilul a fost transmis în locaţiune, pe o perioadă de zece ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord, iar ultima a fost constrânsă să repare imobilul, cheltuind pentru aceasta patru milioane de lei. Triboi a fost reținut în această seară pe un termen de 72 de ore, fiind acuzat de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari.

Vineri, 31 martie, procurorii şi ofiţerii CNA au descins în biroul de serviciu şi la domiciliul funcţionarului, unde au efectuat percheziţii. De asemenea, au fost percheziţionate şi automobilele bănuitului. În urma acţiunilor de urmărire penală, anchetatorii au ridicat mai multe probe care vor fi anexate la dosar.

Viceministrul riscă amendă în mărime de la 1.350 la 2.350 unităţi convenţionale sau închisoare de la doi la șase ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani. Procurorii susţin că ei continuă acţiunile de urmărire penală în acest caz pentru stabilirea întregului cerc de suspecţi.

Anticoruptie.md
31/03/2017Follow us on Telegram

Comentarii