(DOC) 20 de procurori, sub lupa Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor

Anticoruptie.md
02/08/2019

Deputații Blocului ACUM, Radu Marian și Dan Perciun, au solicitat Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor să analizeze declarațiile de avere a  20 de procurori, care nu și-ar fi evaluat corect bunurile mobile. 

„În baza plângerilor și solicitărilor cetățenilor, am trimis câteva demersuri la mai multe instituții, printre care Fisc, Ministerul Educației, Inspecția de Stat în Construcții, Procuratură etc. Unul din demersuri a fost trimis și la Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, prin care eu și Dan Perciun solicităm investigarea a peste 20 de procurori. În urma analizei declarațiilor de avere ale acestora, am constatat că unele bunuri mobile nu sunt evaluate corect. Să vedem”, a scris Radu Marian pe pagina sa de Facebook.

Printre cei vizați în lista deputaților se numără și fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care a indicat în declarația de avere două automobile pe care le conduce prin contracte translative de posesie și de folosință. 

Lista procurorilor, declarațiile cărora vor fi analizate de Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, poate fi consultată mai jos:

Portalul Anticoruptie.md a scris într-o anchetă despre procurorii Anticoruptie care primesc donații, își cumpără mașini și apartamente scumpe. Unii dintre aceștia au declarat și automobile pe care le-ar fi cumpărat la prețuri mult sub cele de piață.

Anticoruptie.md
02/08/2019

Comentarii