DOC// Acuzatorul din Donduşeni, care a condus maşina după ce a consumat o bere, găsit vinovat de Inspecţia Procurorilor. Ce urmează

Julieta Saviţchi
24/10/2022
Captură

Procurorul Victor Darii din Donduşeni, surprins la începutul lunii trecute de camerele video cum a plecat cu maşina după ce a băut o bere, a fost găsit vinovat de Inspecţia Procurorilor că a încălcat prevederile Legii cu privire la Procuratură.

Într-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Procurorilor(CSP), Inspecţia Procurorilor anunţă că a terminat investistigaţiile şi a constatat în acţiunile lui Victor Darii abateri disciplinare. Inspecţia mai anunţă că, conform procedurii, a transmis materialele Colegiului de Etică şi Disciplină al Procurorilor, care urmează să stabilească sancţiunea disciplinară pe care să i-o aplice lui Darii.

Membrul CSP, Andrei Cebotari, a sesizat Inspecţia Procurorilor după ce doi angajaţi ai benzinăriei din apropierea satului Ţaul, raionul Donduşeni, s-au plâns că au fost agresaţi verbal şi umiliţi de către procurorul Victor Darii şi însoţitorul său, poliţistul Eugen Grişcă.

Angajaţii benzinăriei susţin în plângerile lor că cei doi oameni ai legii s-ar fi înfuriat după ce le-au refuzat să le vândă bere, pe motiv că este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice pe timp de noapte. Aceştia i-au ameninţat pe vânzători că sunt de la procuratură, le vor face controale, că berea este prea scumpă şi că vor avea probleme. După părerea celor doi petiţionari, procurorul şi poliţistul ar fi fost în stare de ebrietate.

Ulterior, cei doi au fost surprinşi de camerele de supraveghere în timp ce consumă berea în maşină, la volan fiind procurorul Darii. După ce au băut berea, oamenii legii au plecat cu maşina, la volan fiind procurorul.

Poliţistul Eugen Grişcă din Donduşeni a fost pedepsit cu un avertisment. Cu un avertisment s-a ales şi şeful interimar al Inspectoratului de Poliţie din Donduşeni, Valentin Bujag, care ar fi încercat să muşamalizeze cazul.

 Andrei Cebotari a declarat pentru portalul Anticorupţie.md că pedeapsa aplicată poliţiştilor din Donduşeni este prea blândă şi că va ataca ordinul de sancţionare, semnat de secretarul general al Ministerului de Interne, Serghei Diaconu.

 

Julieta Saviţchi
24/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii