Curtea de Apel Chișinău a casat încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, la cererea de chemare în judecată depusă de către fostul director al Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), Iurie Chiorescu, împotriva Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova. Instanța de apel a dispus, în data de 20 februarie, restituirea cauzei la rejudecare, în aceeași instanță și în același complet de judecată. Fostul deputat democrat l-a acuzat anterior pe Andrei Spînu că l-ar fi demis ilegal. Ultimul a negat toate acuzațiile, menționând că Chiorescu poate contesta decizia de demitere în instanța de judecată, ceea ce a și urmat.
Anunțul despre demisia lui Chiorescu a fost făcut de Andrei Spînu, pe 3 septembrie 2021.
"Demisie: Am semnat ordinul de eliberare a dlui Iurie Chiorescu din funcția de director al Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM)", a scris Spînu.
După demisie, Chiorescu s-a plâns CNA că pe parcursul lunilor iulie-septembrie a fost intimidat cu presiuni psihologice și impus să scrie cerere de demisie de către Spînu.
De altă parte, Spînu spunea că verificările Corpului de Control al Prim-ministrului au identificat nereguli în activitatea FISM, inclusiv angajări ilegale.
„Demiterea dlui Chiorescu a fost efectuată în conformitate cu legea la propunerea Consiliului FISM. Conform Ordinului semnat de mine, dl Chiorescu poate contesta decizia în judecată în termen de 30 de zile. În cazul în care CNA îmi va solicita informații oficiale, voi fi bucuros să le explic în detalii despre acest caz. Suplimentar, pentru poziția de director al FISM va fi anunțat un concurs public la care îndemn să participe profesioniști onești și integri, cu experiență în implementarea proiectelor de dezvoltare în Moldova”, se arăta într-o reacție oferită pentru UNIMEDIA.
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.
Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.
Comentarii