Curtea de Apel Chișinău a admis recursul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră la decizia instanței de fond, care a admis cererea interpretului rus Filip Kirkorov împotriva deciziei autorităților de frontieră, din iulie 2022, prin care i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova. Acesta urma să fie audiat în calitate de martor în dosarele Marinei Tauber, la inițiativa apărătorilor acesteia. Cântărețul a vizitat în repetate rânduri Republica Moldova, la invitația fostului președinte Igor Dodon.
În iulie 2022, interpretul nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. Acesta a ajuns la Chișinău cu o cursă charter, dar s-a văzut nevoit să revină la bord pentru că i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova. După ce a a așteptat o decizie în sala VIP a aeroportului, polițiștii de frontieră nu i-au autorizat intrarea în Republica Moldova.
„În Aeroportul Internațional Chișinău în privința unor cetățeni străini a fost luată decizia de refuz de intrare în Republica Moldova. Fiind supuși controlului, conform protocoalelor stabilite, s-a constatat că nu au fost întrunite condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.
Aureliu Colenco, unul dintre avocații Marinei Tauber, a declarat că Filip Kirkorov era unul dintre martorii-cheie în dosarul Marinei Tauber. Acesta ar fi fost invitat la Chișinău pentru a depune mărturii în dosar.
În ultima vreme, Kirkorov participă la evenimentele organizare de Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru două infracțiuni: escrocherie și spălare de bani în dosarul Frauda Bancară. Pe 21 aprilie curent, Șor a anunțat, la Moscova, crearea blocui politic Victorie/Pobeda. După evenimentul de inaugurare, a fost organizat un concert la care a participat și Kirkorov.
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.
Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.
Comentarii