DOC// Ilan Șor, în fața executării. Ce tactică aplică în instanță

Viorica Mija
24/11/2023

Magistrații instanței de apel au admis contestația lui Ilan Șor, în care oligarhul fugar a cerut anularea deciziei instanței de fond la una din cererile sale împotriva executorului judecătoresc. În august curent, Judecătoria Chișinău i-a restituit plângerea, după ce a dedus că avocatul său nu ar avea împuternicile legale să facă astfel de demersuri. În urma hotărârii Curții de Apel Chișinău, din 25 noiembrie, cauza va ajunge din nou pe masa judecătorilor primei instanțe.

În instanța de apel este pe rol și cererea lui Ilan Șor împotriva Băncii de Economii, de suspendare a executării documentului executoriu, iar ședința de examinare este planificată pentru ziua de 18 decembrie.Șor a contestat mai multe acte emise de executorul judecătoresc care are sarcina să recupereze suma de 5 miliarde de lei, în beneficiul Băncii de Economii.

La sfârșitul lunii iulie, executorul judecătoresc, Roman Talmaci, a anunțat că a început procedura de recuperare a sumei de peste 5 miliarde de lei, în beneficiul Băncii de Economii. Banii urmează să fie încasați de la Șor, după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarul Frauda bancară, iar instanța de apel l-a obligat să achite prejudiciul cauzat Băncii de Economii.

Viorica Mija
24/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii