DOC// Membru CSP insistă asupra demiterii procurorului din Donduşeni, care a făcut scandal la o benzinărie pentru o bere

Anticoruptie.md
23/01/2023
Colaj

Membrul Consiliului Superior al Procurorilor CSP, Andrei Cebotari, insistă asupra demiterii procurorul Victor Darii din Donduşeni, găsit vinovat de Inspecţia Procurorilor pentru că, la începutul lunii septembrie, a făcut scandal la o benzinărie şi a condus maşina după ce a băut o bere. Cebotari a contestat la CSP decizia Colegiului de etică şi disciplină, care i-a aplicat lui Darii mustrare.

„Faptele comise de procurorul Victor Darii au dus la pierderea încrederii publicului în procurorul respectiv şi în instituţia procuraturii li a ştirbit prestigiul funcţiei de procuror”, a argumentat Andrei Cebotari.

Amintim că Andrei Cebotari a sesizat Inspecţia Procurorilor după ce doi angajaţi ai benzinăriei din apropierea satului Ţaul, raionul Donduşeni, s-au plâns că au fost agresaţi verbal şi umiliţi de către procurorul Victor Darii şi însoţitorul său, poliţistul Eugen Grişcă.

Angajaţii benzinăriei susţin în plângerile lor că cei doi oameni ai legii s-ar fi înfuriat după ce le-au refuzat să le vândă bere, pe motiv că este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice pe timp de noapte. Aceştia i-au ameninţat pe vânzători că sunt de la procuratură, le vor face controale, că berea este prea scumpă şi că vor avea probleme. După părerea celor doi petiţionari, procurorul şi poliţistul ar fi fost în stare de ebrietate.

Ulterior, cei doi au fost surprinşi de camerele de supraveghere în timp ce consumă berea în maşină, la volan fiind procurorul Darii. După ce au băut berea, oamenii legii au plecat cu maşina, la volan fiind procurorul.

Poliţistul Eugen Grişcă din Donduşeni a fost pedepsit cu un avertisment. Cu un avertisment s-a ales şi şeful interimar al Inspectoratului de Poliţie din Donduşeni, Valentin Bujag, care ar fi încercat să muşamalizeze cazul.

 Victor Darii a ajuns din nou în atenţia Inspecţiei Procurorilor după ce soţia sa a solicitat în noaptea de 2 ianuarie intervenţia poliţiei pentru pretinsă violenţă. Ulterior, femeia a retras acuzaţiile. Andrei Cebotari a sesizat Inspecţia Procurorilor şi în acest caz.

Anticoruptie.md
23/01/2023Follow us on Telegram

Comentarii