DOC// Prima instanță a constatat: Victor Chironda a fost demis legal de Ion Ceban

Viorica Mija
21/06/2024

Judecătoarea Viorica Dodon a respins ca fiind neîntemeiată acțiunea fostului viceprimar al municipiului Chișinău, Victor Chironda, care a cerut în instanță anularea Ordinului din 2 iulie 2021, cu privire la eliberarea sa din funcție. Dispozitivul încheierii a fost pronunțat joi, 20 iunie, dar soluția adoptată poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Victor Chironda, a anunțat public, în data de 16 iulie 2021, că a depus o cerere de chemare în judecată împotriva primăriei Chișinău. Fostul funcționar susținea că motivele invocate, în urma cărora a fost demis, „sunt ilegale” și a solicitat anularea dispoziției de concediere. 

Fostul viceprimar a fost demis pe 2 iulie 2021, cu votul a 28 de consilieri, după solicitarea primarului Ion Ceban, în baza constatărilor anchetei de serviciu.

Grupul de anchetă a fost format la inițiativa primarulu „pentru a stabili de ce viceprimarul Victor Chironda a fost absent de la serviciu”. Dispoziția lui Ceban a fost emisă după ce viceprimarul a adus acuzații la adresa arhitectului-șef Svetlana Dogotaru în procesul de pregătire a autorizației de demolare a hotelului Național.

Chironda a cerut pe 15 iunie, într-o conferință de presă, demisia arhitectorului-șef al capitalei, Svetlana Dogotaru, pe motiv că ar fi aprobat abuziv actele pentru demolarea Hotelului „Național”, decizie cu care nu este de acord.

La rândul său, Svetlana Dogotaru a comentat că a acționat legal, iar actele au fost toate în ordine. „Vendeta viceprimarului e cu barbă. E campanie electorală și el ar vrea să se regăsească pe vreo listă electorală”, a spus Svetlana Dogotaru pentru Anticoruptie.md.  

Viorica Mija
21/06/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii