DOC// Procuror, bănuit de violenţă în familie, scos basma curată de Inspecţia Procurorilor. Care a fost motivul

Anticoruptie.md
01/03/2023
Captură

Procurorul Victor Darii din Donduşeni, găsit vinovat de Inspecţia Procurorilor pentru că, la începutul lunii septembrie, a condus maşina după ce a băut o bere, a fost găsit nevinovat de aceeaşi inspecţie pentru violenţă în familie.

Inspecţia Procurorilor a făcut referinţă la declaraţiile soţiei acuzatorului care, deşi a solicitat intervenţia poliţiei, nu a depus plângere pe partenerul său de viaţă.

Totuşi, Inspecţia Procurorilor l-a atenţionat pe Darii să nu încalce etica profesională.

Într-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Procurorilor(CSP) de către Inspectoratul de Poliţie al sectorului Botanica al municipiului Chişinău, se confirmă că incidentul cu Victor Darii a avut loc în noaptea de 2 ianuarie, când soţia acuzatorului a solicitat intervenţia poliţiei pentru că soţul este violent.

Membrul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Andrei Cebotari, a solicicitat Inspecţiei Procurorilor să investigheze cazul.

Solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md, Andrei Cebotari a comunicat că va contesta decizia Inspecţiei Procurorilor.

Amintim că, la finele anului trecut, Comisia de Etică şi Disciplină a CSP a pornit o procedură disciplinară pe numele lui Victor Darii, după ce Inspecţia Procurorilor a constatat în acţiunile acuzatorilor din Donduşeni abateri disciplinare pentru că a condus automobilul după ce a consumat bere şi i-a insultat pe angajaţii unei benzinării din Donduşeni.

Angajaţii benzinăriei susţin în plângerile lor că Victor Darii şi poliţistul Eugen Chişcă s-ar fi înfuriat după ce le-au refuzat să le vândă bere, pe motiv că este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice pe timp de noapte. Aceştia i-au ameninţat pe vânzători că sunt de la procuratură, le vor face controale, că berea este prea scumpă şi că vor avea probleme. După părerea celor doi petiţionari, procurorul şi poliţistul ar fi fost în stare de ebrietate.

Ulterior, cei doi au fost surprinşi de camerele de supraveghere în timp ce consumă berea în maşină, la volan fiind procurorul Darii. După ce au băut berea, oamenii legii au plecat cu maşina, la volan fiind procurorul.

Poliţistul Eugen Сhişcă din Donduşeni a fost pedepsit cu un avertisment. Cu un avertisment s-a ales şi şeful interimar al Inspectoratului de Poliţie din Donduşeni, Valentin Bujag, care ar fi încercat să muşamalizeze cazul.


 

Anticoruptie.md
01/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii