DOC// Sandu vs Chicu: bătălia pentru onoare continuă în instanța de apel

Viorica Mija
01/02/2024
Colaj CIJM

Președinta Maia Sandu a contestat decizia primei instanțe în litigiul de apărare a onoarei, demnității și reputației profesionale împotriva fostului premier Ion Chicu. O cerere în acest sens a fost depusă la Curtea de Apel Chișinău joi, 1 februarie. Pe 31 octombrie 2023, la trei ani de la inițierea acțiunii, cererea Maiei Sandu a fost respinsă ca fiind neîntemeiată. Decizia a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

În cererea de chemare în judecată, Maia Sandu a cerut dezmințirea declarațiilor făcute de liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM în mai 2020.

Totul, după ce, într-o postare pe pagina sa de socializare, Chicu, la acea vreme prim-ministru, a dat de înțeles că Maia Sandu ar fi fost complice la devalizarea sistemului bancar, prin furtul miliardului, și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

„Acei care în 2013 au ridicat mânuța pentru concesionarea criminală a aeroportului, iar în 2014 pentru legalizarea furtului miliardului, nu aveau cum la 5 iulie 2019 să dorească să restituie statului unicul aeroport internațional din țară. Îl așteptau în ospeție pe Rothschild, cum să-i strice dispoziția. Dacă guvernul precedent făcea în iulie 2019 ceea ce facem noi acum și nu-i ofereau răgaz lui Șor să achite acele 118 mln de lei, aeroportul era deja restituit statului”, scria Chicu.

Maia Sandu, în 2020 lideră a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), i-a răspuns tot prin intermediul unui mesaj pe facebook și l-a acționat în judecată pentru lezarea onoarei și reputației.

Viorica Mija
01/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii