DOC // Scandalul de pe strada Mateevici 40. Reclamați la poliție după ce au ascultat mai multe luni muzică funebră

Julieta Savițchi
26/02/2020

După ce au fost nevoiți să asculte mai multe luni în șir muzică funebră, locuitorii de pe strada Alexei Mateevici din Chișinău au fost acuzați de injurie și defăimare. Fosta funcționară de la Primăria Chișinău, Raisa Timofei, și ginerele ei, omul de afaceri Vasile Lesnic, i-a denunțat la poliție pe trei din locatarii de pe strada Mateevici, dar și pe avocatul lor, pentru că au făcut declarații pentru presă.

Timofei și Lesnic îi acuză pe Natalia Busuioc, Andrei Stavinschi și Igor Ratușneac că ei sunt de fapt cei care au făcut ca muzica funerară să răsune non-stop și că au chemat presa ca să le facă probleme.

Petiționarii au mai spus că din cauza celor trei nu se pot bucura de bunurile lor și că au fost nevoiți să-și ofere imobilele în comodat. Totodată, Lesnic susține în plângerea sa că nu a comunicat cu nimeni din locatarii de pe strada Mateevici și că nu a cerut nimănui să plece. „În așa mod, cetățenii Ratușneac Igor și Busuioc Natalia răspândesc cu bună știință informații mincinoase care mă defăimează pe mine personal, dar și pe familia mea. Mai mult decât atât, acțiunile lor sunt însoțite de învinuirea mea în săvârșirea unor infracțiuni la care nu am fost niciodată și nici nu sunt părtașă”, a declarat Timofei în plângerea sa.

Vasile Lesnic a cerut să fie atras la răspundere contravențională și avocatul Ștefan Balmuș pentru că a declarat jurnaliștilor de la portalul Anticorupție.md că a opinat că ar fi intrat în cârdășie cu angajații poliției. „Acuzațiile pe care mi le-au adus public cetățenii Andrei Stavinschi, Natalia Busuioc și avocatul Ștefan Balmuș m-au afectat emoțional foarte adânc, m-au defăimat diminuând imaginea și autoritatea mea în fața familiei, colegilor de serviciu și mediului de afaceri. Informațiile defămătoare ale lor mi-au afectat grav starea psihologică”, și-a argumentat plângerea Lesnic.

Solicitată de reporterul Anticorupție.md, Natalia Busuioc s-a arătat indignată de plângerile depuse. „Nu am replică. Nu știu cât tupeu poți să ai ca să procedezi așa”, a declarat femeia.

Ștefan Balmuș a declarat pentru Anticorupție că nu are temeri în legătură cu plângerile depuse. „Voi prezenta toate plângerile depuse de noi și toate procesele verbale întocmite de poliție începând cu anul 2015 și învinuirile vor cădea din start. Nu voi comenta, dar voi acționa”, ne-a declarat apărătorul.

Amintim că portalul Anticorupție.md a publicat o lună în urmă un reportaj despre cum trei familii care dețin apartamente la sol într-o curte de pe strada Alexei Mateevici din Chișinău sunt terorizate de câteva luni să asculte în regim non-stop muzică funebră. Oamenii susțin că un om de afaceri influent ar face presiuni asupra lor ca să le vândă locuințele la preț derizoriu și să acapareze terenul pentru o construcție multietajată.

Echipa Anticorupție.md a fost lăsată să intre în unul din apartamente după ora 22.00. Muzica funebră răsuna în toată locuința, inclusiv în camera copilului minor. Locuitorii au chemat poliția. Venit la fața locului, omul legii a declarat că știe despre această situație, dar nu poate să facă altceva decât să mai constate încă o dată perturbarea liniștii și să îi mai aplice proprietarului apartamentului vecin o amendă.

Cazul a fost mediatizat pe larg, iar a doua zi după publicarea reportajului, muzica a încetat.

Julieta Savițchi
26/02/2020Follow us on Telegram

Comentarii