DOC//De ce s-a supărat Igor Dodon pe Maia Sandu: detalii din hotărârea motivată a instanței

Viorica Mija
25/05/2023
Colaj CIJM

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a publicat hotărârea motivată, prin care a dispus neadmiterea cererii ex-președintelui Igor Dodon împotriva președintei Maia Sandu. Conform informațiilor cuprinse în document, scandalul a pornit de la un telefon, pe care l-a achiziționat Președinția pentru fostul șef de stat.

Igor Dodon s-a adresat în instanța de judecată cu o cerere de chemare în judecată împotriva Maiei Sandu privind obligarea dezmințirii informației, obligarea prezentării scuzelor, repararea prejudiciului moral, precum și compensarea cheltuielilor de judecată. Totul, după ce Maia Sandu a declarat: „Eu folosesc telefonul meu. Spre deosebire de Igor Dodon, care și-a cumpărat în toamnă, din contul Președinției, cel mai scump model de Iphone. El l-a lăsat acolo, dar oricum a cheltuit banii statului”. Conform apărării fostului președinte, Igor Dodon nu a procurat din banii statului telefoane de model Iphone, precum și nici nu a folosit astfel de telefoane, care să fi fost procurate din mijloace financiare publice.

De altă parte, avocatul Maiei Sandu a înaintat un demers, prin care a solicitat încetarea procesului civil,  făcând referire la prevederile art. 8 lit. a) din Legea cu privire la libertatea de exprimare, prin care este reglementat faptul că nu poate fi intentată o acțiune cu privire la defăimare pentru declarația făcută de către Președintele Republicii Moldova și deputații în Parlament în exercitarea mandatului.

Aceeași motivare a stat și la baza neadmiterii plângerii ex-președintelui.

Viorica Mija
25/05/2023Follow us on Telegram

Comentarii