DOC//Validarea condamnării lui Ilan Șor. Apărătorii oligarhului au jucat prima carte

Viorica Mija
16/11/2023

Cei patru avocați ai lui Ilan Șor, trei din Republica Moldova și unul de peste hotare, au jucat prima carte la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Apărătorii oligarhului fugar, condamnat de instanța de apel la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul Frauda Bancară, au depus cerere de recuzare. Astfel, procesul de admitere a cererii de recurs a fost amânat pentru o perioadă nedeterminată, până în momentul în care va fi pronunțată o decizie la demersul apărătorilor.

La Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a început miercuri, 15 noiembrie, examinarea recursului depus de apărătorii lui Ilan Șor, Asta, după ce, în data de 13 aprilie curent, Curtea de Apel Chișinău l-a recunoscut vinovat pentru două infracțiuni: escrocherie și spălare de bani. Pentru aceste infracțiuni  a fost condamnat de instanță la 15 ani de închisoare. Suma prejudiciului material pe care Ilan Șor este obligat să o restituie este de peste 5,2 miliarde de lei. Banii vor fi încasați din bunurile și veniturile ce-i aparțin.

Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a specificat că decizia de condamnare este definitivă și că ar putea reprezenta un argument definitoriu pentru autoritățile din Israel să aprobe extrădarea lui Ilan Șor

Viorica Mija
16/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii