Doi foști deputați, un procuror şi un fost şef de la poliţie, vizaţi în controalele inspectorilor de integritate

Irina Odobescu
20/09/2021
Foto: ua.news

Doi ex-deputați din Parlamentul Republicii Moldova, care au deținut simultan și alte calități în afară de mandatul de legiuitor, sunt vizați în controalele Autorității Naționale de Integritate (ANI). Inspectorii de integritate au constatat, săptămâna trecută, cinci conflicte de interese. 

Un fost deputat PSRM, Nicolae Pascaru, a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilității funcţiilor. În timp ce deţinea mandatul de deputat, socialistul a fost președinte și administrator la șase instituții. Despe identitatea celui de-al doilea ales al poporului, ANI a precizat că va reveni cu un comunicat. 

Conflicte de interese au fost stabilite şi în privința a trei primari din raioanele Soroca, Cimișlia şi Florești, dar și pe numele unui consilier local din raionul Cimișlia și a unui șef de grădiniță din raionul Fălești.

Fostul șef interimar al Inspectoratului General de Poliție (IGP) și secretarul Consiliului local din Cricova, municipiul Chișinău sunt vizați în două cauze contravenționale pornite la iniţiativa inspectorilor de integritate. Aceștia s-ar putea alege cu câte o amendă pentru că nu au depus declarații de avere și interese personale.

Inspectorii de Integritate au inițiat, săptămâna trecută, şi cinci proceduri de control. Astfel, a fost demarat controlul averii şefului Procuraturii  raionului Telenești, pornit în baza unei investigații jurnalistice. La fel, urmează a fi verificată şi averea unui funcționar public cu statut special din cadrul IGP al MAI.

Irina Odobescu
20/09/2021Become a Patron!

Comentarii