Doi polițiști au cerut mită de la un șofer, iar la câteva ore distanță au fost reținuți și plasați în izolatorul CNA

Anticoruptie.md
17/11/2023
cna.md

Doi agenți de patrulare din cadrul Serviciului patrulare Ialoveni - Hîncești, a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi pretins și primit 1500 de euro de la un șofer pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate alcoolică.

Potrivit materialelor cauzei, pe 16 noiembrie, șoferul a fost stopat de către doi polițiști de patrulare care, în urma verificării alcoolemiei, au constatat că șoferul s-ar fi aflat la volan în stare de ebrietate. Astfel, pentru a nu înregistra cazul în conformitate cu prevederile legale, bănuiții au pretins și primit 1500 de euro.

În scopul acumulării materialului probator, au fost efectuate percheziții în automobilul de serviciu al INSP. Au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 1480 de euro și 400 de lei, transmiși sub controlul ofițerilor CNA. Cei doi bănuiți au fost reținuți pentru 72 de ore și plasați în izolatorul CNA.

Oamenii legii desfășoară acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău.

Anticoruptie.md
17/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii