Dorin Damir şi presupuşii săi complici rămân după gratii

Julieta Saviţchi
16/07/2021

Curtea de Apel Chişinău a menţinut, vineri, mandatul de arestare pe un termen de 30 de zile, eliberat săptămâna trecută de către Judecătoria Chişinău. La fel, vor rămâne după gratii şi presupuşii săi complici, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, şi un angajat al Poliţiei de Frontieră. Decizia este irevocabilă.

Contestaţia depusă de avocaţii lui Damir a fost examinată de către un al complet de judecată, după ce procurorul pe caz a solicitat recuzarea a doi magistraţi, iar cererea i-a fost admisă. Este vorba despre Ghenadie Morozan, care este frate cu cumnatul lui Vladimir Plahotniuc, şi
Maria Negru, soră cu unul din avocaţii naşului de cununie al lui Dorin Damir.

Procurorii îl acuză pe Valeriu Cojocaru că l-ar fi angajat fictiv pe Damir în calitate de agent sub acoperire, fiindu-i oferită o altă identitate. Dorin Damir s-ar fi folosit de cea de-a doua identitate la trecerea frontierei.

Oamenii legii au intentat în acest caz un dosar penal pe cinci capete de acuzare: abuz în serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

Cei trei au fost reţinuţi pe data de 5 iulie, în urma unor descinderi ale procurorilor de la Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale şi a mascaţilor de la Serviciul de Informaţii şi Securitate.

 

Julieta Saviţchi
16/07/2021Follow us on Telegram

Comentarii