Dosar penal în cazul terenurilor ocupate abuziv de două companii la Drepcăuți

Anticoruptie.md
02/10/2019
Captură video: privesc.eu

Două firme care au lucrat abuziv pământurile a peste 200 de locuitori din satul Drepcăuți, Briceni, vor fi urmărite penal de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Ar fi provocat proprietarilor pierderi în valoare de peste 6.000.000 de lei.

Agenții economici sunt urmăriți penal pentru comiterea infracțiunii de samavolnicie. „Companiile au lucrat pământurile locuitorilor satului Drepcăuți fără voința acestora din urmă. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de până la opt ani”, susțin oamenii legii.

Procurorii au demarat investigațiile în acest caz doar după ce reprezentanții acestor săteni au solicitat sprijinul deputaților ca să își recupereze terenurile. Oamenii legii susțin că este un caz complex și au avut nevoie de timp pentru acumula răspunsurile tuturor autorităților sesizate de către proprietarii terenurilor.

În luna septembrie, zeci de locuitori din Drepcăuți au manifestat cu furci în fața Procuraturii Generale. Ei s-au plâns că pământurile le-au fost acaparate ilegal de un SRL care aparține ginerelui deputatei PD Violetei Ivanov. Aceasta a spus atunci, pentru Pro TV, că nu știe nimic despre afacere.

Anticoruptie.md
02/10/2019

Comentarii