Dosar penal pe faptul obținerii de către Vlad Plahotniuc a pașaportului cu a doua identitate

Anticoruptie.md
22/11/2019

Procuratura Anticorupție a deschis, la sfârșitul lunii octombrie curent, o cauză penală pe faptul obținerii de către fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a pașaportului Republicii Moldova, cu a doua identitate. Cauza penală a fost pornită în baza infracțiunii de abuz de serviciu, comis în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale.

Potrivit legii, infracțiunea respectivă se pedepsește cu închisoare de la trei la șapte ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Amintim că vineri, în cadrul unui briefing de presă, președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, Chiril Moțpan, a făcut public faptul că fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc, ar avea dublă identitate în Republica Moldova. „Am intrat în posesia unui document care indică foarte clar că cetățeanul Plahotniuc Vladimir are o altă identitate în Republica Moldova. Informația respectivă a ajuns și la Procuratură și a fost pornit și un dosar penal pe acest caz”, a declarat Moțpan. Deputatul Blocului ACUM a precizat că nu poate oferi detalii despre cea de-a doua identitate a fostului președinte al democraților, întrucât aceste date sunt confidențiale. Potrivit lui, documentul ar fi fost obținut când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, finul de cununie al actualului președinte PD, Pavel Filip.

Anticoruptie.md
22/11/2019



Become a Patron!

Comentarii