Dosar penal pe faptul survolării spațiului aerian al Republicii Moldova de către rachetele rusești

Anticoruptie.md
10/11/2022
Sursa: mai.md

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a pornit un dosar penal pe faptul survolării spațiului aerian al Moldovei de rachete, pe 10 octombrie 2022, și detonarea alteia în apropierea localității Naslavcea, Ocnița, pe 31 octombrie curent. Ultimul caz este investigat din perspectiva articolului din Codul penal care prevede livrarea, plasarea, punerea în funcţiune sau detonarea unui dispozitiv exploziv ori a altui dispozitiv cu efect letal.


„Dosarul penal a fost pornit urmare a cercetării faptelor investigate în cadrul unui proces penal inițiat săptămâna trecută și urmare a prezentării către procurorii PCCOCS a materialelor relevante. Cauza este investigată prin prisma a două infracțiuni. Astfel, situația privind survolarea spațiului aerian de rachete, la 10 octombrie curent, este investigată prin prisma infracțiunii prevăzute de Codul penal privind încălcarea regulilor de zbor, care se referă la intrarea, tranzitarea aeriană a teritoriului Republicii Moldova fără autorizaţia stabilită, sau la altă încălcare a regulilor referitoare la executarea zborurilor în spaţiul aerian al Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.


Procurorii spun că vor solicita informație suplimentară din partea instituțiilor naționale, precum și din partea jurisdicțiilor ale căror spații aeriene au fost survolate de rachetele în cauză.

O rachetă rusească, doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în data de 31 octombrie în satul Naslavcea din raionul Ocniţa, aflată la hotar cu Ucraina. Autoritățile ucrainene au informat că a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsk1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea.

Anticoruptie.md
10/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii