Dosar penal pentru corupere activă, corupere pasivă și trafic de influență. Patru polițiști de frontieră și un șofer, reținuți

Irina Odobescu
03/09/2021
Foto: Poliția de frontieră via Facebook

Ca urmare a descinderilor din dimineața zilei de vineri procurorii anticorupție au reținut cinci persoane, dintre care patru angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri şi colete. Oamenii legii sunt cercetați într-un dosar penal pentru corupere activă, corupere pasivă și trafic de influență.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații a fost documentată activitatea ilegală a mai multor angajați ai Poliției de Frontieră. Datele cauzei relevă că din primăvara 2021 și până în prezent, polițiștii ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulți transportatori ilegali de pasageri și colete.

În schimbul mitei, polițiștii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără verificările impuse de lege. Oamenii legii ar fi permis ca șoferii să nu fie plasați în autoizolare la intrare în Republica Moldova.

Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni cu amănunte pe acest caz.

Irina Odobescu
03/09/2021Become a Patron!

Comentarii