Dosarele Primăriei // Un viceprimar al Capitalei şi un şef adjunct de direcţie, reţinuţi pentru 72 de ore pentru acte de corupţie

Julieta Saviţchi
25/05/2016
Vlad Coteţ. Foto: Unimedia.info

Viceprimarul Capitalei Vlad Coteţ şi Radu Blaj, şeful adjunct al Direcţiei arhitectură şi urbanism, au fost reţinuţi miercuri, 25 mai, de către ofiţerii Anticorupţie, fiind bănuiţi de corupere pasivă, depăşirea atribuţiilor de serviciu şi fals în acte publice. Concomitent a mai fost reţinut un angajat al Inspecţiei de Stat în Construcţii, dar şi două persoane intermediare.

Bogdan Zumbreanu, şeful Direcţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, a comunicat în cadrul unui briefing că ofiţerii Anticorupţie au intentat zece dosare penale în care cei cinci sunt bănuiţi că ar fi favorizat contra plată urgentarea eliberării actelor pentru darea în locaţiune a încăperilor şi arendarea terenurilor, precum şi pentru darea în exploatare a construcţiilor. Potrivit lui Zumbreanu, cea mai mare mită documentată de către procurori în cadrul celor zece dosare este de 12.000 de euro. Toţi cei cinci au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Vlad Coteţ a solicitat ajutor medical şi a fost dus la Spitalul de Urgenţă.

În această dimi­neață, anga­ja­ții CNA au efec­tuat mai multe per­che­zi­ții la biro­u­rile, domi­ci­li­ile și auto­mo­bi­lele persoanelor bănuite. 

În februarie 2016, patru persoane bănuite de acte de corupție, directorii a două firme din Chişinău, arhitectul-şef al sectorului Buiucani al Capitalei şi o persoană fizică, au fost reţinute după ce Centrul Național Anticorupție a pornit 35 de dosare penale pentru corupţie pasivă în cadrul Primăriei Chişinău. Tot atunci, ofiţerii Anticorupţie au descins, cu perchiziţii în birourile mai multor funcționari din Primăria Capitalei, de unde au fost ridicate documente. 

 

Julieta Saviţchi
25/05/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii