Dosarul certificatelor sanitare // 30 de zile de arest preventiv pentru cele trei persoane reținute

Ilie Gulca
27/05/2021

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus joi arestarea preventivă a șefului adjunct al Direcției municipale siguranța alimentelor Chișinău și a unui medic sanitar-veterinar. Aceștia au primit câte 30 de zile de arest și urmează să fie plasați în Penitenciarul 13. A treia persoană, de asemenea veterinar, va sta 30 de zile în arest la domiciliu.

Procurorii anticorupţie au solicitat arestarea preventivă a trei angajați ai Direcției Municipale pentru Siguranța Alimentelor Chișinău – un şef adjunct şi doi medici sanitar-veterinari. Aceste persoane au fost reţinute de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în dosarul certificatelor sanitare pentru vânzarea cărnii emise în schimbul unor sume de bani.

Șeful adjunct şi un medic sanitar-veterinar au fost reţinuţi pe 25 mai, pentru 72 de ore. Aceștia sunt bănuiţi de corupere pasivă şi activă. Pe 26 mai, a mai fost reținut un medic veterinar în același dosar.

CNA a informat că a ridicat mai multe sume de bani în urma controalelor efectuate în birourile, casele și automobilele funcționarilor vizați. Acum oamenii legii trebuie să identifice provenienţa acestor bani.

De asemenea, oamenii legii au stabilit că şeful adjunct al acestei direcții municipale ar fi pretins, acceptat și primit sistematic mijloace financiare, precum și produse alimentare, de la subalternii săi. În decursul documentării, în fiecare zi de vineri, mai mulți medici sanitari-veterinari ofereau șefului adjunct produse alimentare.

Ilie Gulca
27/05/2021Become a Patron!

Comentarii