Dosarul evaluării lui Alexandr Stoianoglo. Instanţa a mai respins o cerere a avocaţilor procurorului general suspendat

Julieta Saviţchi
03/10/2022

Curtea de Apel Chişinău a respins, marţi, cererea de recuzare a completului de judecată care examinează legalitatea evaluării activităţii procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Totodată, a fost respinsă şi cererea avocaţilor lui Stoianoglo privind ridicarea conflictului de competență.

Astfel, plângerea lui Alexandr Stoianoglo va rămâne în continuare în gestiunea magistratei Veronica Negru.

Aceasta este a doua solicitare respinsă de magistraţi în procesul de examinare a legalităţii evaluării activităţii procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. La 15 iulie 2022, Curtea de Apel Chişinău a respins cererea lui Stoianoglo privind suspendarea executării hotărârii CSP. Decizia Curţii de Apel Chişinău, deşi îi dă undă verde preşedintei Maia Sandu de a-l demite pe Stoianoglo, nu o obligă să semneze decretul.

Amintim că prin hotârârea din 23 mai, CSP a admis Raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, acordat calificativul ,,nesatisfăcător” activității desfășurate de acesta în perioada exercitării mandatului de procuror general şi a propus şefului statului să-l demită pe Stoianoglo.

În scurt timp, avocaţii lui Stoianoglo au atacat în instanţa de contencios administrativ hotărârea CSP şi au solicitat suspendarea executării până la pronunţarea unei decizii irevocabile.

Solicitat de reporterii portalului Anticorupţie.md, Iurie Mărgineanu, unul din avocaţii lui Alexandr Stoianoglo, a precizat că în afară de hotărârea CSP din 23 mai, au mai fost contestate procedura de evaluare a procurorului general, precum şi hotârârea CSP privind formarea comisiei de evaluare. Potrivit apărătorului, toate cele trei cerereri au fost conexate într-o singură procedură.

Julieta Saviţchi
03/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii