Dosarul Filat: Olga Roman, tânăra suspectată de spălarea banilor, a fost reținută în Emiratele Arabe Unite

Anticoruptie.md
18/11/2019

Olga Roman, tânăra suspectată că l-ar fi ajutat pe fostul premier Vlad Filat în spălarea banilor sustrași din Banca de Economii, a fost reținută în Dubai. Informația a fost confirmată de Procuratura Generală a Republicii Moldova, care a anunțat despre pregătirea procedurii de extrădare.

Pe lângă acuzația de spălare de bani, Olga Roman, despre care s-a scris că ar fi fost într-o relație amoroasă cu fostul premier, mai este învinuită și de faptul că ar fi dat declarații false în dosarul Filat.

Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a precizat că autoritățile de la Chișinău au fost informate despre reținerea Olgăi Roman de către consulul general al României în Dubai, tânăra deținând și cetățenia română. Gaitur a mai comunicat că deja a început traducerea documentelor necesare pentru extrădarea Olgăi Roman la Chișinău.

Olga Roman a ajuns în atenția opiniei publice la scurt timp după arestarea lui Vlad Filat, în octombrie 2015, după ce pe rețelele de socializare a apărut un video cu ea și fostul premier în ipostaze intime. Tânăra a fost audiată de către procurorii Anticorupție, aceasta fiind obligată să nu părăsească țara.

În noiembrie 2015, ea a părăsit teritoriul Republicii Moldova, fiind dată ulterior în urmărire generală. 

Anticoruptie.md
18/11/2019

Comentarii