Dosarul Petic // Procurorii solicită arestarea celor șase polițiști implicați în fabricarea cauzei penale

Ilie Gulca
06/10/2021
Gheorghe Petic

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au depus miercuri demersurile de arestare a celor șase actuali și foști angajați ai MAI bănuiți de fabricarea dosarului lui Gheorghe Petic în care acesta a fost acuzat de viol.

„Procurorii PCCOCS au depus demersurile de arestare a celor șase reținuți în dosarul fostei Direcții nr. 5 din Poliția Republicii Moldova a MAI – episodul înscenării violului. Urmează ca instanța să stabilească ora examinării demersurilor”, se menționează într-un comunicat al PCCOCS.

Fostul şef adjunct al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie a Ministerului de Interne (SPIA), Vadim Mânzărari, şi alți cinci angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reţinuţi marţi dimineaţă, fiind suspectaţi de fabricarea dosarului pentru viol pe numele lui Gheorghe Petic.

„Folosindu-se de statutul special, bănuiții ar fi racolat o persoană în vederea denunțării false cu bună ştiinţă și ar fi asistat-o în falsificarea probelor prezentate, cu utilizarea tehnicii speciale”, se arată într-un comunicat al Serviciului de Informații și Securitate.

Dosarul pe numele lui Petic a fost intentat în perioada când la conducerea Ministerului Afacerilor Interne se afla Alexandru Jizdan, iar Republica Moldova era guvernată de Partidul Democrat condus de Vladimir Plahotniuc.

Amintim că Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018, după ce la Centrul Unic 112 a sunat, la ora 14.50, o locuitoare a orașului Ungheni, care a reclamat că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul apartament. 

Ilie Gulca
06/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii