Dosarul mitei de la vama Sculeni: Un polițist a fost plasat în arest preventiv, iar alții trei, în arest la domiciliu

Irina Odobescu
06/09/2021
Foto: Poliția de frontieră via Facebook

Un polițist de frontieră a fost plasat în arest preventiv, iar alții trei, în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, fiind învinuiţi de infracţiuni de corupţie în dosarulcorupţiei de la vama Sculeni. În afară de poliţişti, în arest la domiciliu a fost plasat şi un şofer care presta servicii de transport în statele Uniunii Europene. Procuratura Anticorupție le-a înaintat, luni, învinuirea celor cinci suspecţi reținuți la finele săptămânii trecute în cadrul unui dosar inițiat pentru corupere activă, corupere pasivă și trafic de influență.

Precizăm că, săptămâna trecută au fost efectuate descinderi la punctul de trecere Sculeni. Ca urmare, procurorii anticorupție au reținut cinci persoane Polițiștii ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulți transportatori ilegali de pasageri și colete.

Datele cauzei relevă că din primăvara 2021 și până în prezent, în schimbul mitei, polițiștii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără verificările impuse de lege privind testarea la Covid-19. Prin acţiunile lor, poliţiştii ar fi permis celor care achitau taxe neformale să nu fie plasați în autoizolare când reveneau în Republica Moldova din ţările declarate zone roşii din cauza numărului mare de infectări cu coronavirusul de tip nou.

Procuratura Generală a comunicat că o parte dintre învinuiți și-au recunoscut vina și conlucrează cu organul de urmărire penală.

Irina Odobescu
06/09/2021Become a Patron!

Comentarii