Dosarul Omorul de la Atrium 2: Ofițer de poliție, ajuns pe banca acuzaților

Julieta Savițchi
23/07/2020
Sergiu Bradu, în albastru, alături de Ion Bejenari. Foto: CIJM

Judecătoria Chișinău a amânat joi pentru a șasea oară consecutiv ședința de judecată în cel de-al doilea dosar privind bătaia de acum doi ani, soldată cu decesul unui tânăr, de la o discotecă din Chișinău. Pe banca acuzaților se află ofițerul de poliție Sergiu Bradu, iar partea vătămată este Aurel Ignat, unul dintre cei doi sportivi învinuiți de omor.

Motivul amânării l-a constituit lipsa celor doi avocați ai inculpatului. Alexandru Bargan, apărătorul lui Aurel Ignat, a comunicat instanței că clientul său se află în carantină după ce a revenit de peste hotare. Totodată, avocatul Bargan i-a acuzat pe avocații lui Bradu că nu se prezintă la ședințele de judecată pentru a tergiversa procesul. Președinta completului de judecată l-a prevenit pe inculpat că, la următoarea ședință, îi va fi desemnat un avocat din oficiu dacă avocații aleși nu vor face act de prezență.

Lui Sergiu Bradu i se incriminează infracțiunea de huliganism. Inițial, în dosar au figurat ca bănuiți Ion Bejenari, fratele bărbatului decedat, și un prieten de-al lor, care i-a adus bastonul lui Bradu din automobil, dar au fost scoși de sub învinuire.

Amintim că bătaia de la Discoteca Edgo a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018. În urma altercației, au fost transportați la Spitalul de Urgență Aurel Ignat, cu o plagă la cap, și Sergiu Bejenari, care a decedat peste șaze zile din cauza loviturilor.

Potrivit polițiștilor care au venit atunci la Spitalul de Urgență la solicitarea medicilor, toți participanții la încăierare erau în stare avansată de ebrietate. Ivan Bejenari și fetele care îl însoțeau au declarat că Sergiu ar fi căzut de pe scări. Ulterior, acest caz a avut o mediatizare largă după ce concubina bărbatului decedat și fetele care îl însoțeau la discotecă l-au învinuit public pe Ignat de comiterea crimei.

Aurel Ignat și Mihai Pârgaru s-au predat benevol după ce presa a anunțat despre decesul lui Bejenari, iar Eugen Deliu, fiul unor afaceriști din Chișinău, a dispărut, fiind dat în urmărire generală.

Pârgaru și Ignat au stat șase și, respectiv, șapte luni în arest preventiv, apoi au fost transferați în arest la domiciliu. La 26 iunie, cei doi luptători K1 au fost achitați. Sentința a fost contestată de procurori în instanța ierarhic superioară.

Julieta Savițchi
23/07/2020

Comentarii