Dosarul omorului de la Atrium: 7 şedinţe de judecată în 21 de luni

Julieta Saviţchi
20/06/2022
Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru Foto:CIJM

Curtea de Apel Chişinău a reuşit să desfăşoare doar o singură şedinţă de judecată din cele progrmate, începând cu 28 septembrie 2020, în dosarul bătăii, soldată cu un deces, care a avut loc cu 4 ani în urmă la discoteca de lângă centrul comercial Atrium din Chişinău. Cei doi sportivi învinuiţi în dosar,rămân în suspans chiar dacă au fost achitaţi acum doi ani de instanţa de fond, iar familia victimei este nemulţumită că nu i s-a făcut dreptate.

Sentinţa pronunţată de Judecătoria Chişinău la 27 iunie 2020 a fost contestată atât de procurorul pe caz, Angela Pleşca, care a solicitat câte 15 ani de detenție pentru inculpații Aurel Ignat și Mihai Pârgaru, cât şi de Aurel Ignat care, fiind achitat pentru omor, a fost găsit vinovat de huliganism şi sancţionat cu 50.000 de lei.

Singura şedinţă lucrativă din cele programate de Curtea de Apel Chişinău a avut loc la 11 noiembrie 2020 când a fost admis demersul de audiere a martorilor.

În anul curent au fost programate două şedinţe, una pentru 17 martie, anulată din cauza situaţiei excepţionale în legătura cu războiul din Ucraina, iar alta a fost programată pentru data de 11 iulie.

Amintim că bătaia de la Discoteca Edgo a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018. În urma altercației, au fost transportați la Spitalul de Urgență Aurel Ignat, cu o plagă la cap, și Sergiu Bejenari, care a decedat peste șase zile din cauza loviturilor.

Potrivit polițiștilor care au venit atunci la Spitalul de Urgență la solicitarea medicilor, toți participanții la încăierare erau în stare avansată de ebrietate. Ivan Bejenari și fetele care îl însoțeau au declarat că Sergiu ar fi căzut de pe scări. Ulterior, acest caz a avut o mediatizare largă după ce concubina bărbatului decedat și fetele care îl însoțeau la discotecă l-au învinuit public pe Ignat de comiterea crimei.

Sportivii Aurel Ignat și Mihai Pârgaru s-au predat benevol după ce presa a anunțat despre decesul lui Bejenari, iar Eugen Deliu, fiul unor afaceriști din Chișinău, a dispărut, fiind dat în urmărire generală. Până în prezent, poliţia nu a anunţat dacă l-a capturat pe Deliu.

Pârgaru și Ignat au stat șase și, respectiv, șapte luni în arest preventiv, apoi au fost transferați în arest la domiciliu. Mihai Pârgaru a fost văzut pe ring la mai multe competiţii din Chişinău, iar Aurel Ignat luptă pentru un club din Marea Britanie.


 

Julieta Saviţchi
20/06/2022Follow us on Telegram

Comentarii