Dosarul primăriței de Trușeni, Stela Munteanu, și al complicilor săi a fost remis în instanță. Învinuirile formulate în cele trei episoade stabilite de procuri

Ilie Gulca
06/01/2022
Stela Munteanu și fostul deputat PD, Constantin Țuțu

Procuratura Anticorupție a remis în instanța de judecată cauza penală de învinuire a primăriţei din Truşeni, Stela Munteanu, şi a complicilor acesteia, cărora li se incriminează săvârşirea infracţiunilor de corupere pasivă, pregătirea de escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari şi escrocherie săvârşită ca fapt consumat.

În unul dintre episoade, precizează oamenii legii, primăriţei din Truşeni şi arhitectului-șef al Primăriei comunei Trușeni li se incriminează faptul că, în perioada iunie–iulie 2021, au pretins şi primit mijloace bănești ce nu li se cuvin în schimbul urgentării eliberării certificatului de urbanism pentru proiectare.

Într-un alt episod, primăriţei din comuna Truşeni şi celor doi complici ai acesteia, li se incriminează faptul pregătirii pentru săvârşirea infracţiunii de escrocherie manifestată prin inducerea în eroare a unei locuitoare cu vârstă înaintată din comuna Truşeni în scopul însușirii bunurilor imobile ale acesteia.

Procurorii precizează că această faptă infracţională a fost pregătită din timp, dar nu şi-a produs efectul din motiv că activitatea ilicită a acestora a fost întreruptă de cauze independente de voința făptuitorilor. Ei au fost reținuți în cadrul unei cauze penale conexe corupţiei.

Într-un alt caz, aceloraşi figuranţi li se incriminează săvârşirea infracţiunii de escrocherie ca fapt consumat manifestată prin sustragerea prin înşelăciune a mijloacelor băneşti de pe cardul bancar ce îi aparţinea aceleiaşi locuitoare cu vârstă înaintată din comuna Truşeni.

Primarul de Trușeni, Stela Munteanu, arhitectul-şef al primăriei au fost reținuți pe 14 septembrie și cercetați în dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă.

Anticoruptie.md a scris în 2019 despre Stela Munteanu, actuala primăriță de Trușeni. Anterior funționara a făcut parte din echipa Partidului Democrat. La alegerile locale din 2015, a candidat pe lista Partidului Democrat și a obţinut mandatul de consilier local.

renunţat la mandat la începutul anului 2019, când a fost numită directoare a Centrului cultural din Trușeni. În campania electorală pentru scrutinul parlamentar din februarie 2019, Stela Munteanu l-a susținut pe candidatul PDM pe circumscripția uninominală nr. 33, Constantin Țuțu, fiind surprinsă de mai multe ori în compania democratului.

În calitate de consilieră, a susținut inițiativele primarului Ion Apostol, reprezentant al PDM. Ion Apostol are statut de învinuit într-un dosar penal intentat de CNA pentru înstrăinarea terenurilor.

Ilie Gulca
06/01/2022Follow us on Telegram

Comentarii