Dosarul Ruslan Popov: Procurorul general adjunct râmâne după gratii

Julieta Saviţchi
27/10/2021

Procurorul general adjunct, Ruslan Popov, învinuit într-un dosar penal pentru îmbogăţire ilicită, râmâne în arest preventiv. Judecătoria Chişinău a prelungit cu încă 15 zile mandatul de arestare emis pe numele lui Popov. Decizia instanţei de fond este cu drept de atac în Curtea de Apel Chişinău.

Amintim că, Ruslan Popov a fost reţinut pe 9 septembrie, bănuit de îmbogăţire ilicită, iar pe 11 septembroe Judecătoria Chişinău l-a plasat în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chişinău a anulat arestul la domiciliu şi a eliberat mandat de arestare pe un termen de 20 de zile.

După numirea lui Ruslan Popov în funcţia de procuror general adjunct în decembrie 2019, Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova a publicat mai multe anchete privind averea şi afacerile nedeclarate ale lui Popov.

Jurnaliştii de la Centru au găsit în satul Utkonosovka din Ucraina casa părintească a soţiei lui Ruslan Popov, după ce acesta a declarat public că a fost ajutat de socri. Jurnaliştii au aflat că soacra lui Popov a dus un trai modest, şi-a vândut gospodăria cu 18.000 de euro şi nu a avut bani ca pe lângă casa pe care a cumpărat-o în Mileştii Mici să-l ajute financiar şi pe ginerele procuror.

Ruslan Popov a acţionat în judecată Centrul de Investigaţii Jurnalistice, invocând apărarea cinstei, demnităţii şi reputaţiei profesionale.

 

Julieta Saviţchi
27/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii