Dosarul şefului de la carabinieri, învinuit de perversiune asupra minorilor: Şedinţe de judecată amânate de la o zi la alta

Julieta Saviţchi
05/07/2021
IGC

Examinarea dosarului intentat pe numele lui Mihail Bejan, fost șef adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne, învinuit de perversiune sexuală asupra minorilor, bate pasul pe loc. Ședinţele sunt amânate de la o zi la alta. La doi ani de la prima şedinţă, dosarul se afla la etapa audierii martorilor.

Până acum au fost programate 48 de şedinţe de judecată, dintre care 30 nu au fost lucrative. Şedinţele de judecată nu au avut loc din diferite motive: la solicitarea avocaţilor sau a procurorului, nu s-au prezentat martorii, partea vătămată sau inculpatul, judecătorul s-a aflat în concediu. Cinci din şedinţele programate în 2020 au fost amânate din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Pentru luna trecută au fost programate trei şedinţe, dintre care doar una a fost lucrativă. Următoarea şedinţă a fost preconizată pentru 27 septembrie.

Bejan a fost reținut de poliție în seara zilei de 1 februarie 2019, într-o pădure din sectorul Râșcani al Capitalei, împreună cu un tânăr în vârstă de 17 ani, căruia i-ar fi cerut să îi facă sex oral în schimbul a 50 de euro. Acest caz a fost făcut public la 8 februarie de către postul de televiziune Jurnal TV, sesizat de către părinții minorului. Aceștia erau îngrijorați că dosarul ar putea fi mușamalizat.

Mama tânărului a declarat că Bejan l-a acostat pe minor în seara zilei de 29 ianuarie 2019 în stradă și i-ar fi propus să lipească niște afișe contra unei sume de bani. Funcționarul care s-a prezentat Adrian i-a cerut minorului numărul de telefon și i-a mai fixat o întâlnire. Bejan i-a spus că are un prieten homosexual care achită 50 de euro pentu sex oral și că vrea să îi facă cunoștință cu el.

După ce minorul și părinții săi au depus plângere la poliție, a fost organizat un flagrant. Mihai Bejan a condus victima în pădure, iar acolo i-a declarat că el este de fapt cel care are nevoie de servicii sexuale. Funcționarul MAI a fost încătușat de oamenii legii, dar ulterior l-au eliberat pentru o scurtă perioadă.

Mihail Bejan a ocupat anterior funcția de șef adjunct al Detașamentului cu destinație specială ALFA din cadrul SIS. După ce a fost făcut public acest caz, Mihail Bejan a fost reținut și concediat. Inculpatul s-a aflat timp de trei luni în arest preventiv, apoi a fost plasat în arest la domiciliu. Pe moment, fostul şef de la carabinieri se află sub control judiciar.

Mihail Bejan pledează nevinovat şi a declarat în instanță că dosarul i-a fost „aranjat” de către cineva care ar râvni la postul său.

Julieta Saviţchi
05/07/2021Become a Patron!

Comentarii