Dosarul Șor: Isterie la Curtea de Apel Cahul. Avocații lui Șor au chemat poliția // VIDEO  

Ilie Gulca
14/04/2021

O altă ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată la Curtea de Apel Cahul. De această dată, magistrații au dispus amânarea ședinței pentru 15 aprilie, ora 09:00, „din cauza că sunt lipsă apărătorii inculpatului și este imposibil de a continua examinarea cauzei”. Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018.

Partidul Șor a emis un comunicat de presă în care a anunțat că avocații deputatului fugar Ilan Șor au cerut intervenția poliției deoarece Curtea de Apel Cahul nu ar respecta normele stabilite de autorități în contextul stării de urgență provocată de COVID-19.

„Instanța nu a putut prezenta informații despre modul în care a fost repartizată cererea de recuzare a unui judecător și nici fișa de repartizare în pofida multiplelor solicitări ale avocaților”, se menționează în comunicat al formațiunii, subliniindu-se că această situație demonstrează că cererea a fost repartizată cu încălcarea procedurilor stabilite.

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului.

După cedarea guvernării de către PDM, Procuratura Anticorupție a solicitat mandat de arestare și anunțarea lui Șor în urmărire generală, demers acceptat de către magistrații Curții de Apel Chișinău.  

Ilie Gulca
14/04/2021Become a Patron!

Comentarii