Dosarul Stoianoglo// Procurorii susțin că Alexandr Stoianoglo refuză să colaboreze cu anchetatorii

Mădălin Necșuțu
08/10/2021

Procurorul de caz, Viorel Furtună, a declarat vineri dimineață că procurorul general suspendat și reținut, Alexandr Stoianoglo, nu colaborează cu anchetatorii.

„Dumnealui nu a dat nicio declarație. Nu și-a recunoscut vina”, a declarat Furtună. Acesta a mai afirmat că acuzațiile care i se aduc lui Stoianoglo pot fi probate și includ mai multe perioade din activitatea aceastui fie ca politician, fie ca procuror.

„Noi am prezentat probe suficiente, concludente şi utile, care demonstrează pe deplin bănuiala rezonabilă că persoana a săvârșit infracțiunea incriminată. Primul episod infracțional a fost comis în perioada când era deputat în Parlamentul RM perioada anilor 2008. Deja celelalte episoade vizează perioada când era procuror general. Deţinerea de către soţia acestuia a cotei părţi în capitalul social, nedeclararea în declarația de avere şi interese personale a acestei cote părţi. Eliberarea îndemnizației unice de concediere a unui procuror în contradicție cu prevederile legale. Şi un episod infracțional este coruperea pasivă şi excesul de putere la revizuirea cauzei penale devenite irevocabile în privința domnului Veceslav Platon ”, a mai sus Furtună.

Procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut, marți seară, pentru 72 de ore, chiar din clădirea Procuraturii Generale.

 

Mădălin Necșuțu
08/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii