Dosarul VENTO // PCCOCS și-a înaintat probele învinuirilor aduse lui Viorel Morari și Roman Statnîi

Ilie Gulca
13/07/2021
Igor Borș. Captură-foto: TV8

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a remis probele sale în dosarul VENTO. Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și un fost subaltern de-al acestuia, Roman Statnîi, sunt învinuiți de exces de putere, „fals în acte publice”, „reținerea sau arestarea ilegală” și „tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate”.

„La finele anului trecut, frații Igor și Adrian Borș, co-proprietari ai rețelei de benzinării VENTO, au fost reabilitați în drepturi, după ce s-a tras concluzia că în 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Numele fraților Andrian și Igor Borș, precizează sursa citată, se regăsește în lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice și care au dus la urmărirea penală și judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a calificat acuzațiile aduse de co-proprietarul grupului de companii VENTO, Igor Borș, drept „foarte grave”.

Anterior, el a demonstrat argumentele care au servit drept temei pentru acțiunile de anchetă demarate în cazul fraților Borș.

Viorel Morari a precizat că Igor Borș a fost pus sub învinuire pentru evaziune fiscală și spălarea banilor în valoare de peste 3.373.000 de lei. „Temei pentru acest fapt au fost mai multe acte ale Inspectoratului Fiscal de Stat, inclusiv procesele-verbale de consemnare a opiniei din 15 noiembrie și 17 decembrie 2018 despre activitatea de întreprinzător a SC Datario”, a spus el,

Ilie Gulca
13/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii