După Vladimir Andronachi, încă o persoană din anturajul lui Plahotniuc a fost reţinută. Cine este aceasta

Julieta Saviţchi
02/11/2022
Olga Dnestrean Facebook.com

Procuratura Anticorupţie a anunţat că după reţinerea ex deputatului Vladimir Andronachi a mai fost reţinută o persoană implicată în schemele oligarhului Vladimir Plahotniuc de fraudare a sistemului bancar din Republica Moldova.

Surse din Procuratură au comunicat pentru portalul Anticorupţie.md că este vorba de Olga Dnestrean, al cărui nume se regăseşte în mai multe documente privind afacerile lui Plahotniuc.

Persoana respectivă a contribuit anterior şi în schema prin care Plahotniuc a cumpărat la un preţ derizoriu fostul hotel Codru de lângă Grădina publică Ştefan cel Mare şi Sfânt, pe care l-a vândut ulterior unei bănci comerciale.

„Potrivit rolului atribuit în cadrul organizației criminale și urmând indicațiile lui Vladimir Plahotniuc, persoana reținută avea sarcina de a asigura obținerea actelor permisive de la Banca Națională a Moldovei, ceea ce a permis membrilor organizației criminale să sustragă bani de la Banca de Economii în sumă de peste 12,5 milioane USD și peste 23,8 milioane Euro”, se pecizează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Julieta Saviţchi
02/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii