Efectul alertelor cu bombă: Pronunţarea mai multor decizii pe dosare de rezonanţă, amânată

Anticorupţie.md
05/07/2022
CIJM

Instanţele de judecată au amânat, marţi, pronunţarea deciziilor pe mai multe dosare de rezonanţă din cauză alertelor cu bombă în Chişinău.

Astfel, la oficiul sectorului Buiucani a Judecătoriei Chişinău urma să fie pronunţată sentinţa în dosarul parcărilor cu plată, în care este învinuit fostul primar al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. Dosarul se află pe rol în instanţa de fond din 2017.

Judecătorii de instrucţie de la oficiul Ciocana al Judecătoriei Chişinău urmau să se pronunâe asupra demersului procurorilor privind mandatul de arestare pe numele fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc. Demersul respectiv se examinează încă din luna octombrie a anului trecut, după ce avocaţii oligarhului au depus cereri de strămutare de la o instanţă la alta.

La ora 14.00, Curtea de Apel Chişinău urma să decidă irevocabil dacă fostul director al Serviciului de Informaţii şi Securitate, Vasile Botnari, să revină în penitenciar sau să fie cercetat în stare de libertate. Botnari se află în arest la domiciliu, în urma deciziei Judecătoriei Chişinău de la finele lunii trecute.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a declarat că procurorii consideră că aceste alerte nu sunt întâmplătoare şi nu exclud că se urmăreşte scopul tergiversării unor decizii importante.

Anticorupţie.md
05/07/2022Follow us on Telegram

Comentarii