Euro și marijuana. Un alt angajat al ASP reținut în dosarul permiselor de conducere

Ilie Gulca
14/07/2021

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au reținut, marți, doi bărbați într-un nou dosar de trafic de influență și corupere activă. Este vorba de un angajat al Secției calificarea conducătorilor auto a mun. Chișinău din cadrul Agenţiei Servicii Publice şi un beneficiar. Acest dosar a fost pornit săptămâna trecută şi face parte din cercetările efectuate de angajații CNA demarate în ianuarie curent, care vizau schema de corupție cu permise de conducere.

„Funcționarul Agenției Servicii Publice i-ar fi promis candidatului să îl ajute să susţină probele pentru obținerea permisului de conducere fără cunoștințele necesare. Pentru serviciile sale, funcționarul ar fi pretins şi primit 800 de euro mită”, se menționează într-un comunicat al instituției, care citează ancheta.

În urma perchezițiilor efectuate, ofițerii CNA au ridicat câteva telefoane mobile, care vor fi examinate pentru identificarea eventualelor urme ale infracțiunii. De asemenea, relevă sursa citată, de la domiciliul angajatului Agenției Servicii Publice a fost ridicată o substanță de origine vegetală de culoare verde cu miros specific de marijuana.

Conform estimărilor ofițerilor CNA, de la începutul anului curent, printr-o schemă frauduloasă, circa 100 de persoane ar fi obţinut fraudulos permise de conducere, fără a fi evaluate în conformitate cu regulamentele existente. Pentru asta, ei ar fi plătit sume cuprinse între 500 şi 2.000 de euro unor angajați ai Agenţiei Servicii Publice şi unor intermediari.

În prezent, mai multe persoane sunt cercetate penal pentru trafic de influenţă, corupere activă şi pasivă. Acestea riscă amendă penală, până la șapte ani de închisoare și privarea de dreptul de a exercita anumită activitate pe o perioadă.

Ilie Gulca
14/07/2021Follow us on Telegram

Comentarii