Ex-ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, şi alţi şase şefi, reţinuţi de CNA într-un dosar privind trucarea unor licitaţii

Anticoruptie.md
08/04/2015
Foto: today.md

Fostul ministru al Sănătăţii, Andrei Usatîi, a fost reţinut miercuri, 8 aprilie, de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), pentru de 72 de ore, într-un dosar privind trucarea licitaţiilor pentru procurarea echipamentelor medicale, anunţă Serviciul de presă al instituţiei.

Tot pentru 72 de ore, în cadrul aceluiaşi dosar, au fost reţinuţi şi şefii Spitalului de Urgenţă – Gheorghe Ciobanu, Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale – Alexandru Coman, Institutului de Cardiologie – Vitalie Moscalu, Institutului Oncologic – Victor Cernat, Centrului Republican de Diagnostică Medicală – Andrei Testimiţanu, dar şi un vicedirector de la Departamentul Instituţii Penitenciare – Serghei Ţurcanu.

Reţinerile au avut loc în urma mai multor percheziţii la domiciliul şi biroul lui Andrei Usatîi, Departamentul Instituții Penitenciare, Agenția Achiziții Publice, Ministerul de Interne etc.

Prejudiciul estimat ar fi de peste 2,7 milioane de lei.

Centrul de Investigaţii Jurnalistice a deconspirat într-o investigaţie realizată la începutul anului scheme prin care mai mulţi agenţi economici care obţinuseră câştiguri grase la lictaţiile din domeniul sănătăţii au făcut donaţii mari către PLDM – partidul din care făcea  parte ministrul de atunci al Sănătăţii, Andrei Usatîi.

La începutul lunii martie 2015, atât el, cât şi alţi patru funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii au fost puşi sub învinuire în dosarul ipotecării spaţiilor din Spitalul Clinic Republican. Dosarul se află pe rol în instanţa de judecată.

Anticoruptie.md
08/04/2015Follow us on Telegram

Comentarii