Ex-ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, şi alţi şase şefi, reţinuţi de CNA într-un dosar privind trucarea unor licitaţii

Anticoruptie.md
08/04/2015
Foto: today.md

Fostul ministru al Sănătăţii, Andrei Usatîi, a fost reţinut miercuri, 8 aprilie, de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), pentru de 72 de ore, într-un dosar privind trucarea licitaţiilor pentru procurarea echipamentelor medicale, anunţă Serviciul de presă al instituţiei.

Tot pentru 72 de ore, în cadrul aceluiaşi dosar, au fost reţinuţi şi şefii Spitalului de Urgenţă – Gheorghe Ciobanu, Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale – Alexandru Coman, Institutului de Cardiologie – Vitalie Moscalu, Institutului Oncologic – Victor Cernat, Centrului Republican de Diagnostică Medicală – Andrei Testimiţanu, dar şi un vicedirector de la Departamentul Instituţii Penitenciare – Serghei Ţurcanu.

Reţinerile au avut loc în urma mai multor percheziţii la domiciliul şi biroul lui Andrei Usatîi, Departamentul Instituții Penitenciare, Agenția Achiziții Publice, Ministerul de Interne etc.

Prejudiciul estimat ar fi de peste 2,7 milioane de lei.

Centrul de Investigaţii Jurnalistice a deconspirat într-o investigaţie realizată la începutul anului scheme prin care mai mulţi agenţi economici care obţinuseră câştiguri grase la lictaţiile din domeniul sănătăţii au făcut donaţii mari către PLDM – partidul din care făcea  parte ministrul de atunci al Sănătăţii, Andrei Usatîi.

La începutul lunii martie 2015, atât el, cât şi alţi patru funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii au fost puşi sub învinuire în dosarul ipotecării spaţiilor din Spitalul Clinic Republican. Dosarul se află pe rol în instanţa de judecată.

Anticoruptie.md
08/04/2015
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii