Examinarea dosarului în care fiul unui ex-director SIS este învinuit de hărţuire sexuală, începută cu stângul pentru a doua oară

Anticoruptie.md
05/02/2023
CIJM

La un an de când dosarul intentat pentru hărţuire sexuală lui Nichita Reşetnicov, fiul fostului director al SIS, Artur Reşetnicov, a ajuns în gestiunea Judecătoriei Chişinău, instanţa nu a reuşit să desfăşoare nicio şedinţă.

Dosarul penal intentat pe numele lui Nichita Reşetnicov a fost trimis în judecată în luna februarie a anului trecut, fiind repartizat aleatoriu magistratei Angela Vasilenco. Cu mai puţin de două săptămâni înainte de a-i expira mandatul, judecătoarea a programat prima şedinţă de judecată în dosarul Reşetnicov pentru 23 mai.

Preşedinta Maia Sandu a refuzat să prelungească mandatul Angelei Vasilenco până la atingerea plafonului de vârstă şi dosarul a fost repartizat magistratului Vitalie Budeci.

Pe 15 noiembrie urma să aibă prima şedinţă de judecată, însă a fost amânată la cererea părţii apărării. Tot la cererea avocaţilor a fost amânată şi şedinţa programată pentru 30 ianuarie curent. Şedinţa din 2 februarie a fost amânată pe motiv că magistratul Budeci a fost în deplasare în Macedonia.

Următoarea şedinâă a fost programată pentru ziua de 7 februarie.

Nichita Reşetnicov este învinuit că a filmat pe ascuns momente în care întreținuse relații sexuale cu fosta prietenă, iar după întreruperea relației o amenința că va face publice  imaginile.

Nichita Reşetnicov pledează nevinovat. Tânărul a declarat anterior pentru portalul Anticoruptie.md că dosarul i-a fost fabricat pentru a-l distruge pe tatăl său cercetat penal în stare de arest preventiv pentru îmbogăţire ilicită.

 

Anticoruptie.md
05/02/2023Follow us on Telegram

Comentarii