Examinarea dosarului în care fiul unui ex-director SIS este învinuit de hărţuire sexuală, începută cu stângul pentru a doua oară

Anticoruptie.md
05/02/2023
CIJM

La un an de când dosarul intentat pentru hărţuire sexuală lui Nichita Reşetnicov, fiul fostului director al SIS, Artur Reşetnicov, a ajuns în gestiunea Judecătoriei Chişinău, instanţa nu a reuşit să desfăşoare nicio şedinţă.

Dosarul penal intentat pe numele lui Nichita Reşetnicov a fost trimis în judecată în luna februarie a anului trecut, fiind repartizat aleatoriu magistratei Angela Vasilenco. Cu mai puţin de două săptămâni înainte de a-i expira mandatul, judecătoarea a programat prima şedinţă de judecată în dosarul Reşetnicov pentru 23 mai.

Preşedinta Maia Sandu a refuzat să prelungească mandatul Angelei Vasilenco până la atingerea plafonului de vârstă şi dosarul a fost repartizat magistratului Vitalie Budeci.

Pe 15 noiembrie urma să aibă prima şedinţă de judecată, însă a fost amânată la cererea părţii apărării. Tot la cererea avocaţilor a fost amânată şi şedinţa programată pentru 30 ianuarie curent. Şedinţa din 2 februarie a fost amânată pe motiv că magistratul Budeci a fost în deplasare în Macedonia.

Următoarea şedinâă a fost programată pentru ziua de 7 februarie.

Nichita Reşetnicov este învinuit că a filmat pe ascuns momente în care întreținuse relații sexuale cu fosta prietenă, iar după întreruperea relației o amenința că va face publice  imaginile.

Nichita Reşetnicov pledează nevinovat. Tânărul a declarat anterior pentru portalul Anticoruptie.md că dosarul i-a fost fabricat pentru a-l distruge pe tatăl său cercetat penal în stare de arest preventiv pentru îmbogăţire ilicită.

 

Anticoruptie.md
05/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii