„Fără dificultăți”. Reținut pentru că „oferea ajutor” la obținerea permiselor de conducere

Ilie Gulca
08/04/2021

Angajatul unei şcoli auto din Chișinău a fost reținut, joi dimineață, de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) după ce a fost denunțat de un tânăr. Acesta s-a plâns că a dat 500 de euro unui intermediar, care i-ar fi promis să îl ajute să obțină, „fără dificultăți”, permisul de conducere.

„Angajatul şcolii auto i-ar fi spus denunțătorului că ar avea influență asupra membrilor comisiei din cadrul  Direcției de calificare a conducătorilor auto a Agenției Servicii Publice şi că i-ar putea convinge să aprecieze pozitiv susținerea examenului practic pentru obținerea permisului de conducere de categoria B”, transmite serviciul de presă al CNA, citând datele anchete.

Deşi a luat banii la sfârșitul anului 2020, bănuitul nu şi-ar mai fi onorat înțelegerea, fapt pentru care a fost denunţat la CNA. În baza denunţului, CNA a deschis un dosar penal, efectuând cercetări pe marginea cazului. Suspectul a fost reținut joi dimineață în timp ce i-a restituit denunțătorului suma primită.

Suspectul este este reţinut pentru 72 de ore şi riscă închisoare sau amendă penală în cazul în care va fi găsit vinovat.

Ilie Gulca
08/04/2021

Comentarii